[vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]

Torna tezgahının tamiri veya bakımı bu konuda yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”false” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column width=”5/6″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]Herhangi bir tamir ve bakım öncesi torna tezgahının ana şalteri kapatılmalıdır. Ana şalter bu konuda yetkisiz birisi tarafından devreye alınmaması için üzerine uyarı yazısı asılmalıdır. AÇMAYINIZ TEZGAH BAKIMDA!! Tezgah açılması gibi bir risk olduğunda tamir yada bakım işlemi yapılamaz.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”3419″][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”false” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]

TEMİZLEME

Makineyi çalıştırmadan önce, bütün sürgü yollarından, ana vidadan , besleme şaftından ve son tren dişlisinden anti korozyon kaplamayı çıkartınız, sadece uygun anti korrosifler kullanılır.

Uygun olmayan solventleri kullanmayınız ( ör: aseton ve gazyağı, bunlar zararlıdır ve boyaya hasar verebilirler). Makine ile yapılan bölümleri temizlikten sonra hemen yağ ile parlatınız, ağır yağ veya son tren dişlilerinin üzerinde gres yağı kullanarak. Sürgü yollarının yağlama pompasını defalarca çalıştırınız ki yatak yolunu altındaki sileceklerin ve sürgü kenarlarının anti korozyon kaplamanın kalıntısından tamamen kurtulduğunu garantileyiniz.

Doğru iş gören kontrol kaldıraçlarının hepsini ve makinenin bakımı için tasarlanmış parçaları kontrol ediniz, sürgülerin el beslemesinin ve taşıyıcıların ve mil için rahat rotasyonu kontrol ediniz. Bütün bunlardan sonra makine bir yarım saat için çalıştırılabilir. Eğer milin eğilimi başlangıç kaldıracında ki sapma ile uymuyorsa, bu şu anlama gelmektedir ki başlangıç kaldıracı ileri rotasyon esnasında yukarı doğru saptırılmıştır ve motor terminal tahtası üzerindeki iki tane tedarik kablolarının değiştirilmesi gerekmektedir. Tel kesme dişli kutusunu nişanın içine doğru adım adım koyunuz. Artırılmış hızda mekanik beslemelerin çalışmasını kontrol ediniz. Hızlar ve beslemeler için kaldıraçlar fiziksel güç sarf etmeden kolayca değiştirilmelidir. Çalışma esnasında dişlileri değiştirmek hasara sebep olacağı için tavsiye edilmez.

UYARI!!!

Dişlilerin değişimi ve beslemeler sadece makine rölanti durumunda iken dışarı taşınmalıdır!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”false” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]YAĞLAMA[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”false” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column width=”1/2″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]

Makinenin en önemli bölümleri otomatik olarak yağlanır. Makinenin el ile yağlanacak bölümlerini komple çıkartmak imkansızdır, bundan dolayı, makineyi kullanan kişinin uyması gereken kural yağlanacak kısımları regülatör aralarının içinde yağlamaktır. Yağın kondisyonu düzenli olarak kontrol edilmelidir ve yağ düzenli aralıklarla değiştirilmelidir. Dişli kutusunun yağlanması zorlayıcıdır. Yağ dişli kutusunun içine kutunun duvarlarında bulunan kilitli hava deliklerinden konulmalıdır (araç 1). Yağ kanal tapasından boşaltılmalıdır (araç 3). Dişli kutusunun arka duvarında, yağ yükseklik seviyesinin kontrol etmek için yağ seviye ölçeği vardır (araç 2 ).

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”3429″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”top” rt_grid=”true” rt_row_paddings=”false” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”5207″ img_size=”full” add_caption=”yes” onclick=”zoom” title=”Üniversal torna için yağlama böülmeleri (Örnekteki Resim SN50 Trens marka torna tezgahı içindir)”][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”5206″ img_size=”full” add_caption=”yes” onclick=”zoom” title=”Üniversal torna yağlama kısımları”][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”5202″ img_size=”full” add_caption=”yes” onclick=”zoom” title=”EŞDEĞER YAĞA MARKA VE MODELLERİ”][vc_column_text]Şemalarla gösterilmiş olan SN50C TRENS marka tos üniversal torna şanzıman yağı ISO6743 sertifikasına göre FC46 kodundan : MOBIL VECTRA OIL MEDIUM – SCHELL TELLUS S2 M46 – BP ENERGOL CS46 – CASTROL HYSPIN ZZ46 Olarak kullanılılmalıdır.

Torna marka ve modelle göre kullanılan dişli ve rulmanlar neticesinde değişiklik gösterebilmektedir. Tornanızın servisini arayarak net bilgi almalısınız.

Buradaki bilgiler eğitim ve örnek amaçlıdır. Oluşabilecek hatalardan sitemiz sorumluluk kabul edilmemektedir. Kesin bilgi için üretici firma ile görüşünüz!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”false” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]

Makinenin dönen parçalarının dingili borularla dişli kutusuna bağlanır. Yağ dişli-tekerlek pompasına gider ve ön ve arka dönenleri yağlar (araç 5). Yağın akışını kanalın altında bulunan dingil ayar vidası ile ön dönenlere ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek mümkündür.

Ön duvardaki torna başının üzerinde yağlamayı kontrol eden yağ seviye ölçeği vardır (araç 6). Tel kesme dişlii kendi yağlama devri ile sağlanır. Yağ kutuya kutunun üst tarafındaki delikten konulur. Doldurma deliği tapa ile kapatılır (araç 8). Yağ piston pompası tarafından pompalanır.

Piston pompasının sökülmesinden sonra kolayca erişilebilen süzgeç zaman zaman temizlenmelidir. Yağlama sisteminin görevi yağ seviyesi ölçeği tarafından kontrol edilir (araç 9). Yağ boşaltma deliği, pompa civarında tel kesme dişli kutusunun üzerindeki duvarda bulunmaktadır (araç 7).

Apron kendi dolaşım sistemli yağlamasını sağlar. Pompa yağı sadece besleme şaftı dönerken verir. Tapalı doldurma deliği, apronun sol el duvarının üzerinde yer almaktadır (araç 12).

Kanal tapası (araç 11) apronun üzerindeki duvarda yer almaktadır. İşin çalışmaya veya durmaya başlamadan önce yağ kutusu tarafından manuel olarak yağlanan bütün noktalar yağlama tablosunda işaretlenmiştir.

Çalıştırmadan önce, apronun yanındaki manuel yağlama pompasını çalıştırınız

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Projects